Kerámia festék története

A kerámia legkorábbi felhasználása, évezredekkel az első űrhajó fellövése előtt i.e. 7500 körül az újabb kőkorban kezdődött. Az égetett agyagból előállított legelső kerámiatermékek élelmiszerkészletek tárolására szolgáltak. A görög és római amforáktól kezdve a művészi edényeken és ékszereken át vezetett az út, az olyan jellegzetes építőanyagok sokasága felé, mint a klinker tégla, vörös tégla és a tetőcserép.

Kerámia az építőiparban

Kerámia az építőiparban

Manapság az építőiparban a kerámiát formatartósága, keménysége, magas hővel szembeni ellenálló képessége miatt használjuk innovatív alkalmazásokhoz, azon belül rendkívül sok hasznos tulajdonsággal rendelkező festékekhez.

A hőszigetelő festék Európában meghatározó szerepet tölt be. Ez egy csúcstechnikás kötőanyag, amely a hagyományos  beltéri és homlokzati festékekkel szemben az épületfizikai előnyein keresztül meggyőző, kipróbált megoldásokat kínál a problémás felületekre.

Egy kerek dolog

Az egyedülálló kötőanyagból és a belül üreges kerámia-gömböcskékből álló speciális kombinációnak köszönhetően, a különleges alapanyag-kombináció eddig fel nem ismert termikus és épületfizikai eredményeket képes produkálni. A kerámiagömböcskék (és a membrán) egy stabil hő és nedvességszabályozó mikrostruktúrát képezhetnek a homlokzaton.

A hővisszaverő festéket (festék, amely hőszigetel)  éppolyan egyszerű felhasználni, mint a hagyományos falfestékeket. A különleges hatásmechanizmusa végett nagy mértékben javíthatja a kezelt felület hővédelmét, így ezáltal javulhat az épület hőszigetelése, maximális védelmet nyújt  időjárási és környezeti hatásokkal szemben.

Festék – számos előnyös tulajdonsággal

A kerámiatartalmú  festék egy multi funkciós bevonat, amely a ház második „bőreként” funkcionál. Magas fokú védelmet biztosít a káros környezeti hatásokkal szemben, és diffúziós képessége miatt nem akadályozza meg a nedvesség belülről kívülre való áramlását, egy időben:

  • hővisszaverő, így energiatakarékos festék
  • penészmentes megoldás a festék felhasználásával
  • diffúzióképes festék
  • vízlepergető festék
  • időtálló festék
  • könnyen tisztítható festék
  • kisebb repedéseket áthidaló festék

Tudja meg azonnal a kerámiagömbös technológia árát személyre szabottan!